На тази страница ще започна да споделям моите любими суперхрани за добро здраве.
Продукт с висока чистота, в най-лесно усвоимите форми, с добавка на вит. В6 и растителен глицерин (не разваля зъбите, подходящ е и за диабетици). Подкрепя естествените антистресови механизми. Спомага за нормалните функции на сърцето и кръвоносните съдове, жлезите, костите, ставите, кожата, перисталтиката и имунната система. Подкрепя нормалния сън и многостранното възстановяване на организма.
Магнезият е най-дефицитният минерал при болшинството съвременни хора, тъй като масовите храни го съдържат недостатъчно. Стресовете, тежките метали, алкохолът и някои лекарства го изчерпват от организма, освен това бързо се губи през отделителните органи.
От друга страна, калият действа еднопосочно с магнезия по отношение на нервната и сърдечносъдовата системи. Цинкът и витамин В6 допълват това действие, основно върху нервната система, обмяната на веществата, съединителната тъкан, имунитета, кожата и косата. Продуктът също спомага за естественото пречистване на организма от тежки метали, радиоактивни елементи, флуор, токсични лекарства, аспартам и др.
Аз ползвам наливна форма без глицерин.
Латинското название на какаовото дърво Theobroma cacao се превежда като „храна на боговете“. Плодовете му са какаовите зърна, които в древността били използвани от ацтеките като разменна монета. От пресоването на какаовите зърна се приготвя какаовото масло, какаовата паста и какаото на прах. Днес какаото е най-известно като съставка на шоколада. Съдържат антиоксиданти, флавоноиди, магнезий, цинк, калий, хром, полифеноли, теобромин и др.
Най-евтино е да се закупят сурови на едро от Бурел Органикс или овкусени и леко препечени от Flow Cacao. Суровите е желателно да се накисват във вода за няколко часа преди консумация.
Пчелният мед е хранителен вискозен, течен или кристализирал продукт, произвеждан от медоносни пчели от нектара на цветовете или секрециите от или върху живите части на растенията, които пчелите събират, трансформират, комбинират с конкретни вещества, които те отделят, складират и оставят да узреят във восъчни пити
Лешников тахан се приготвя от висококачествени лешници. Първо се изпичат лешниците и след това се смилат до съвършена паста по технология запазваща вкусовите им качества. Получават се 100% смлени лешници без допълнителни добавки като захар, сол, палмова мазнина и консерванти.
Лешниците са популярни, вкусни и също здравословни. Те са богати на витамините В1, В2,Б3 В6,Б11, А и Е, на полезни мазнини, протеини и фибри. Лешниците също съдържат много манган, мед и желязо, които могат да допринесат за здрави кости и здрава нервна система.
Таханът от лешници е подходящ както за директна консумация в кисело мляко, смути или протеинов шейк, така и за добавяне в различни десерти, закуски или сладкарски изделия. Може да се ключи в хранителен режим.